Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Απορία της ημέρας

Αφού έχει φορτίσει πολύ νωρίτερα, γιατί οι υπάλληλοι κινητής τηλεφωνίας, την πρώτη φορά που θα το φορτίσουμε, μας λένε να κρατήσουμε το κινητό στην πρίζα 16 ώρες;

7 σχόλια:

  1. Δεν ξέρεις απο πότε είναι η μπαταρία μέσα στο κουτί. Μέχρι να έρθει απο την κατασκευαστική εταιρία, και να φτάσει στο κατάστημα, θα έχει ξεφορτίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε με κατάλαβες... Στο κατάστημα μου λένε: Βάλτε το να φορτίσει για 16 ώρες. Πάω σπίτι, το βάζω να φορτίσει και στις 2 ώρες η μπαταρία δείχνει φουλ. Γιατί πρέπει να το κρατήσω και τις υπόλοιπες 14 ώρες στην πρίζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να πάρουν οι κυψέλες του Λιθίου το τελίκό τους σχήμα μεσα στην μπαταρια, το οποίο καθορίζει καιτην χωρητικότητα τους σε σχεση με τον όγκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να επιστημονική απάντηση!!! Αχιλλέα θα σε ξαναπροτιμήσουμε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρα από την καταρτισμένη απάντηση του Αχιλέα (την πηγή σου δεν μας είπες :)), θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν 12-14 ώρες για τις 3 πρώτες φορτίσεις, και σχεδόν πλήρη εκφόρτιση πριν από αυτές. Ουσιαστικά όμως, το κινητό θα σταματήσει να φορτίζεται όταν η μπαταρία γεμίσει, είτε αυτό γίνει σε 2 ώρες, είτε σε 8.
    Νομίζω ότι όλοι οι πωλητές προτείνουν 14 ώρες πρώτη φόρτιση, γιατί έτσι τους έμαθαν στο σεμινάριο της εταιρίας τους. Αυτό εξαιτίας των παλιών μπαταριών Νικελίου-Καδμίου που είχαν "μνήμη" και έπρεπε να τους "εξηγηθεί" ότι η πλήρης φόρτιση είναι κάπου ψηλά, και όχι στα μισά της μπαταρίας πχ.


    Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τη σκοπιά στο παγκάκι.

    http://asteiakia.gr/anekdota/i_skopia_sto_pagkaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστός και ο Αcro και η πηγη δεν ειναι καποιο λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή