Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν περπατούσαμε και με τα 4 άκρα, αλλά να ήταν fully functional τα χέρια μας, όπως είναι τώρα. Να άλλαζε δλδ μόνο η στάση του κορμού...(οι προστυχιές θα τρώνε groan)

4 σχόλια:

 1. Αποφεύγοντας οριακά το groan, θα πω απλώς "χαμηλότερου επιπέδου απ' ότι είναι σήμερα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. υπάρχουν νομιζω επικρατέστερες θεωρίες :

  1.αν οι πίθικοι δέν κατάφερναν να σταθούν στα 2 πόδια τότε δέν θα είχαμε την εγκεφαλική ανταπτυξη που έχουμε. ( έχει να κάνει με το ότι οταν σηκωθηκαμε ο εγκέφαλος μετατοπίστικε ελαφρώς προς τα πίσω και κάτω ώστε να υπάρχει περισότερος χώρος για να αντυχθεί )

  2. έστω οτι με κάποιο τρόπο ο εγκέφαλός μας αποκτόυσε την σημερινή του δυνατότητα χωρίς να είμαστε όρθιοι . Τότε τα χέρια αφου΄θα μας χρισήμευαν για να στηριχθούμε σε αυτά θα έπρεπε να έχουν άλλη μορφή και να προστατέυονται απο το έδαφος ( πέτρες , κρύο , λάσπες κλπ ) οπότε θα ήταν λίγο περίεργο να τα χρησιμοποιούμε για τις περισότερς καθημερινές μας εργασίες ( βγαζε - βάζε χερο-παπουτσια ) και φυσικά επείδη θα δέχοταν μεγαλύτερο βάρος σύνεχώς θα είχαν σκληρήνει πολύ περισότερο όπως οι φτέρνες μας , οι οποίες βέβαια απο όλο αυτό θα είναι κερδισμένες αφου δεν θα καταπονούνται τόσο )

  ανακάλυψα το blog σου όπως βλέπεις ... :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή