Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Απορία της ημέρας

Πού πηγαίνει ο χρόνος που περνάει;

2 σχόλια:

  1. Ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται, και ο χρόνος αναδιπλώνεται. Ως εκ τούτου, κάθε 200 περίπου χρόνια βρισκόμαστε να χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χρόνο. Το τέλος του χρόνου θα έρθει όταν, λόγω της εντροπίας, θα τελειώσει ο ανακυκλωμένος χρόνος που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για κάτι χρήσιμο.

    Καταλαβαίνετε πόσο πιο κοντά φέρνετε το τέλος του χρόνου σπαμάροντας λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με τον συναδελφο επιστήμονα απο πάνω..
    Επείσης να προσθέσω ότι ξυρίως λειτουργούμε με αποθέματα χρόνου (στοκ σα να λεμε) που χρησιμοποιούμε ως εναρκτήρια δύναμη λειτουργίας κβαντικών στιγμών για το λόγο του ότι δεν ειναι μηδνικός ο χρόνος μετατροπής του πεπερασμένου χρόνου απο ανακυκλούμενω σε χρησιμοποιήσιμο.

    Τα αποθέματα τελειώνουν όμως και για αυτό πρέπει όλοι να κανουμε την γνωστή οικονομία χρόνου για να μπορέσουμε να έχουμε "τον χρόνο" που μας χρειάζεται έτσι ώστε να ζήσουμε τον χρόνο που θα έρθει συνειδιτοποιώντας το ότι τον εκμεταλλευόμαστε ορθά την εκάστοτε στιγμη..

    Τime is money και carpe diem ειναι απλά συνθήματα αιρετικών χρονοαπαγωγέων που απλά επιθυμούν την υποδούλωση στην ιδια μας την χρονική επανάληψη.

    Επείσης δεν υφίστατε αυτό που ακουγεται συνήθως ως κενά χρόνου, διότι στην ουσία το κενό του χρόνου ειναι όσο επαναλήψιμο ειναι και το κάθε χρονικό σημείο το οποίο περναμε θεωρώντας ρο ως χρόνο.. (που μόλις πέρασε..)
    Ζούμε και μεσα σε αυτά τα κενά του χρόνου διότι χωρίς αυτα τα σιαστήματα δεν υπάρχουν και η ροή του δεν έχει συνέχεια..
    Φανταστείτε τη μουσική χωρίς παύσεις... Θα ήταν σκέτη βαβούρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή